наверх ⇑

Секрети здорового харчування

Звичайно, краще бути здоровим, ніж хворим. Погана екологія, стреси й багато чого іншого негативного, про що знаємо  самі й про що нам повідомляють засоби масової інформації,  не додають здоров’я нашому організму, але можна зробити те, що в силах: використовувати продукти харчування для активної боротьби з недугами. Саме про секрети здорового харчування йшла мова на тематичному занятті  у відділенні денного перебування непрацездатних громадян с. Іваньки. Пенсіонери мали змогу ознайомитися з тим, які продукти слід вживати при певних недугах. Завідувач відділення Дяченко Н.О. повідомила, що якщо є болі в скроневій частині голови, запалення мигдаликів, температура, проблеми з зубами й ротовою порожниною, то потрібно їсти більше хрону, перцю,гірчиці,фенхелю, кропу й коріандру. Серце «любить» виноград і часник. Кісткам ніг «давайте» ревінь,хурму, смородину й аґрус. Картоплі, помідорів, чаю, какао й кави «вимагає» головний мозок. Якщо білки біля очей блакитного кольору, то це говорить про знижений вміст гемоглобіну, тому потрібно їсти капусту, моркву, гранати, виноград, суницю й чорницю . До цих та інших порад прислухалися поважні слухачі, а також висловлювали і свої думки щодо почутого і погодились, що правильне харчування дійсно корисне для здоров’я.

 

 

                                         Завідувач відділення Дяченко Н.О.